Stress og overvægt

Forskere har fundet ud af at man bliver overvægtig af stress, og samtidig er overvægt med til at give stress. Så stress og overvægt forstærker hinanden.

Har du nemt ved at blive stresset er det altså endnu vigtigere at du passer på din vægt, og sørger for at holde en sund livsstil. Er du overvægtig har du samtidig større risiko for at blive stresset, og det er derfor endnu en god grund til at ligge din livsstil om og tabe de overflødige kilo. Du skal dog passe på ikke at få slankestress, og gå efter det hurtige vægttab. Det gælder om at foretage en livsstilsændring og gradvist komme af med de ekstra kilo.

Når du tager på kan det potentielt udløse, hvilket kan udløse yderligere overvægt. Desuden kan vægttab udløse frigivelse af cortisol, som igen kan udløse stress og dermed forhindre yderligere vægttab, forklarer Foss og tilføjer: Hvis du begynder at spise mindre, så nedsætter du kroppens stofskifte. Hvis du begynder at træne mere, så øger du kroppens sult. Når du tager på i vægt, bliver kroppen også stresset. Denne stress er sandsynligt selvforstærkende og er medvirkende til overvægt.

Hvis vores hypotese er korrekt, betyder det, at du er nødt til at bryde dette stress mønster til at bekæmpe overvægt, siger Foss.

Læs mere om den Norske undersøgelse på forskning.no

Webmaster

Webmaster på Stressportalen, og ansvarlig for det tekniske.

You may also like...

1 Response

  1. Ida Sørensen siger:

    Der er bare det, at har du stress er det meget uoverskueligt, at lave en livsstilændring med bedre kostvaner, du kan dårlig nok holde sammen på den du har. Men godt at huske på at de forstærker hinanden, så er der mulighed for at forebygge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *